Modré Orchideje ! Blue Phalaenopsis-Blue Mystique OPĚT SKLADEM

29.11.2011 14:19

Máme pro Vás zákazníky KVĚTINÁŘSTVÍ OÁZA vzhledem k mnoha dotazům několik oficiálních informací o Modrých Orchidejích

V současnosti se setkáváme s novinkou – modrou orchidejí rodu Phalaenopsis. Dostává se k našim pultům pod názvem Blue Mystique.

Ve skutečnosti není tato modrá barva dána šlechtěním, křížením či zásahem přírody, není nový hybrid, ale byla vynalezena po mnoha letech zkoumání v lednu 2011 firmou z USA na Floridě, zabývající se orchidejemi a broméliemi.

Ne každý tuší, že modrá barva je způsobena injekčním vstříknutím speciálního přírodního a nezávadného barviva do květního stonku před otevřením květních pupenů. Výrobci to označují exkluzivní patentovanou technologií, kdy přetvářejí tradiční bílé orchideje na nádherně modré. Odstíny jsou přiřazovány k barvám moře Havaje nebo levandulové modři. Bohužel většinou po prvním odkvětu barvivo zcela vymizí a při dalším kvetení je barva květů většinou bílá. Barvivo je pro květinu nepřirozená látka, kterou ze svého těla odfiltruje.

Komu se modrá barva líbí a snaží se po odkvětu o znovu nabarvení pomocí inkoustu, modrého potravinářského barviva, modré skalice a dalších barviv, je zklamán výsledkem, jelikož je větší pravděpodobnost obarvení listů do modrého odstínu a poškození rostliny, než barevnosti květů. Speciální barvu výrobce není možné na trhu sehnat.

Bohužel při oblíbenosti modré barvy nezbývá nic jiného, než sehnání jiného druhu orchideje, která má modrou barvu přirozenou, není to sice tak běžné a odstíny nebudou takto výrazně tyrkysové, ale příroda se postarala i o pár druhů, které jsou takto obdařeny. U Phalaenopsisů je jedinou možností docílení modré barvy křížení s rodem Doritis, kdy poté vzniká malokvětá nevýrazně modrá - nafialovělá odrůda. Jakmile má Phalaenopsis velké sytě modré květy, je jisté její obarvení.

Stránky vynálezce:

https://www.silvervase.com/blue-mystique-main.php

https://www.facebook.com/silvervase

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode